Thalys – treintickets en reisinfo


Hogesnelheidstrein Thalys verbindt Brussel met Amsterdam, Keulen en Parijs. In België kunt u in Brussel, Antwerpen, Oostende, Brugge, Gent, Luik, Namen, Charleroi opstappen op de Thalys. Reserveren voor de Thalys is verplicht. Op topsnelheid haalt de Thalys een snelheid van 300 kilometer per uur! Treintickets voor de Thalys worden verkocht via TGV Europe en NMBS Europe.

Goedkoopste treintickets
Treintickets voor de Thalys zijn verkrijgbaar vanaf 3 maanden voor vertrek vanaf 29 euro (enkele reis). De goedkoopste treintickets zijn niet te annuleren en niet om te boeken en zijn vaak binnen een korte periode uitverkocht. Dit tarief heet bij Thalys No-Flex. Voor zeven euro extra kunt u vanaf ieder Belgisch station reizen naar uw opstapstation. Dit heet een EBS-ticket (Elk Belgisch Station).

Prijskalender: de laagste prijzen per dag

Thalys Semi-Flex
Semi Flex zegt het al: deze treintickets zijn flexibel, maar met voorwaarden. Een Semi Flex ticket naar Parijs is verkrijgbaar vanaf 59 euro, naar Amsterdam vanaf 49 euro. Het ticket is dus iets duurder dan het No-flex tarief, maar daarmee heeft u wel meer flexibiliteit. Met het Semi-Flex tarief heeft u bovendien recht op gratis wifi.

Thalys Flex
De meest flexibele treintickets heten Flex-tickets. Deze tickets zijn tot het laatste moment verkrijgbaar en vrijwel zonder voorwaarden te annuleren of om te boeken. Dit tarief wordt alleen aangeboden in de 1e klas (Comfort 1). Een Flex ticket Parijs – Brussel kost 141 euro per enkele reis.

Zon-Thalys en Ski-Thalys
Vrijwel alle Thalys treinen gaan van of naar Parijs. Een uitzondering vormt de Ski-Thalys en Zon-Thalys. De Zon-Thalys is een speciale Thalys trein welke alleen op zaterdagen in de zomer rijdt, met eindbestemming Marseille. De Zon-Thalys naar Marseille stopt onderweg ook in Lyon, Valance, Avignon en Aix-de-Provence. In de wintermaanden is er juist een Ski-Thalys. De Ski-Thalys gaat naar Bourg St. Mourice.

Thalys bestemmigen:
De Thalys rijdt vanuit Brussel naar verschillende bestemmingen.

  • Amsterdam (via Rotterdam en Schiphol): tot 11x per dag.
  • Parijs: tot 25x per dag.
  • Keulen (via Aken): 5x per dag.

Over Thalys
Het spoorbedrijf Thalys is voor 62 procent in handen van de Franse spoorwegen (SNCF), de NMBS heeft 28 procent van de aandelen. De overige 10 procent is in handen van de Duitse spoorwegen. De Nederlandse Spoorwegen participeren wel, maar hebben geen aandeel in Thalys. Thalys is gevestigd in Brussel. De eerste Thalys trein reed op 4 juli 1996.

Eerste Thalys
Sinds 4 juli 1996 voorziet de Thalys in hogesnelheidsdiensten tussen Amsterdam, Brussel en Parijs. Op 14 december 1997 werd het netwerk van de Thalys aanzienlijk uitgebreid. Zo kwamen er in België verbindingen naar onder andere Brugge, Gent en Oostende beschikbaar en begonnen de diensten naar Keulen en Aken. Tegelijkertijd werd de reistijd tussen Brussel en Parijs teruggebracht naar een klein anderhalf uur. Door ingebruikname van nieuwe trajecten tussen Luik en Aken, en ook tussen Antwerpen en Rotterdam, werd de reistijd vanaf december 2009 sterk ingekort. Brussel-Zuid en Amsterdam Centraal liggen minder dan 2 uur uit elkaar.

 

Relatedeerde Items:

Categorie: Aanbiedingen | Tags:
© Copyrights 2012 | Treinreiziger.be