ICE naar Duitsland


De Duitse ICE is wellicht wel de meest comfortabele hogesnelheidstrein in Europa. De trein biedt veel beenruimte en is van alle gemakken voorzien. Vanuit Brussel rijdt er vier keer per dag een ICE via Keulen naar Frankfurt. In Duitsland is er een heel netwerk van ICE treinen. Treintickets voor de ICE naar Duitsland kunnen gekocht worden bij de NMBS Europe.

De ICE stopt in België ook in Luik. In Duitsland stopt de trein als eerste in Aken en rijdt vervolgens door naar Keulen en eindbestemming Frankfurt. In het verleden reed de ICE slechts drie keer per dag, maar dat is tegenwoordig verhoogd naar vier treinen per dag. In 3 uur en 5 minuten snelt de ICE van Brussel naar Frankfurt.

Voordeel ICE
Anders dan bij de Thalys is reserveren voor de ICE niet verplicht. Alleen wie kiest voor goedkope tickets, is gebonden aan een specifieke trein. Een ander voordeel van de ICE is dat de treinen betrekkelijk luxe zijn. Uiteraard zijn ook de Eurostar of de TGV comfortabel, maar de ICE  geeft reizigers nog net wat meer ruimte. Ook treft u bij vrijwel iedere stoel een stopcontact aan. In de 1e klas is er catering bij uw zitplek. Een hapje en een drankje zijn echter niet inbegrepen. In de eerste klas zijn er ook gratis – met name Duitse – kranten.

Treintickets voor de ICE
Naar veel ICE bestemmingen verkoopt NMBS Europe tickets. Niet alleen van België naar Duitsland, maar ook binnen Duitsland. Het complete aanbod binnen Duitsland is echter te vinden op bahn.de, de website van de Duitse spoorwegen (een deel van deze website is ook in het Nederlands). TGV Europe verkoopt ook treintickets voor de ICE, maar deze zijn soms duurder dan bij de NMBS of de Duitse spoorwegen.

ICE International
De ICE rijdt overigens niet alleen vanuit Duitsland naar België, maar ook naar Nederland, Denemarken, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk. En uiteraard zijn er ook ICE´s die alleen binnen Duitsland rijden. Kortom: het Duitse HSL-netwerk rijkt tot ver over de Duitse grens.

Overzicht van internationale ICE treindiensten:

  • ICE Frankfurt – Brussel
  • ICE Frankfurt – Amsterdam
  • ICE Hamburg – Keulen – Frankfurt Flughafen – Basel
  • ICE Berlijn – Hamburg – Kopenhagen
  • ICE Frankfurt – Wenen
  • ICE Parijs – Mannheim – Frankfurt
  • ICE Stuttgart – Züirch (tijdelijk vervangen door ander materieel)
  • ICE Berlijn / Hamburg – Kasel – Basel – Interlaken

In de toekomst wil de Deutsche Bahn ook een ICE inzetten tussen Frankfurt en Londen en tussen Amsterdam en Londen. Deze treinen zouden dan gecombineerd moeten worden in Brussel. Wanneer de Eurostar concreet concurrentie krijgt, is nog niet duidelijk.


ICE3 Train 2nd Class in London

Categorie: Treinen |
© Copyrights 2012 | Treinreiziger.be