Eurostar naar Londen

De Eurostar is de hogesnelheidstrein die Londen met het Europese vasteland verbind. Vanuit Londen rijden er Eurostar treinen naar Brussel en naar Parijs. Sommige Eurostar treinen stoppen ook te Lille. Treintickets voor de Eurostar zijn het goedkoopst als er 3 tot 4 maanden voor vertrek wordt geboekt.

Omdat de trein het vasteland met Groot-Britanië verbindt, is inchecken voor de trein verplicht. Reken hiervoor minimaal 30 minuten. Alleen zakenreizigers met Business Premier ticket kunnen ook sneller inchecken in slechts 10 minuten.

Netwerk
Sommige Eurostar treinen stoppen behalve in Lille ook in Ebbsfleet en of Ashfort. Ook Calais is aangesloten op het Eurostar netwerk. Enkele treinen rijden non-stop van Parijs naar Londen of van Brussel naar Londen. In de zomer is er op zaterdagen ook een Eurostar naar Zuid-Frankrijk. Deze eindigt meestal in Avignon. In de winter is er een ski-Eurostar naar de Franse Alpen. Voor deze speciale Eurostar treinen kunnen langere inchecktijden gelden.

Reistijden

  • Eurostar Londen – Avignon: 5 uur en 30 minuten (uitsluitend op zaterdagen in de zomerperiode)
  • Eurostar Londen – Parijs: 2 uur en 16 minuten
  • Eurostar Londen – Brussel: 1 uur en 51 minuten

Reizen met de Eurostar
In tegenstelling tot de meeste Europese treinen kent de Eurostar 3 reisklasses:

  • Eurostar Standard Class (vergelijkbaar met de 2e klas).
  • Eurostar Standard Premier (vergelijkbaar met de 1e klas).
  • Eurostar Business Premier (gericht op zakenreizigers met extra services).

Ruim 700 zitplaatsen per trein
Een Boeing 747 is niets bij de Eurostar. De Eurostar naar Londen heeft zo´n 750 zitplaatsen, dubbel zoveel als een gemiddelde Boeing 747. De meeste van de 750 zitplaatsen bevinden zich in de Standard Class (544 stuks).
Aan boord van de trein is uiteraard een restauratierijtuig aanwezig. De trein telt in totaal 18 rijtuigen voor reizigers, en verder nog eens 2 motorrijtuigen. Kleinere treinen worden niet ingezet vanwege de strikte veiligheidseisen. Dit betekent dat er dagelijks 7.000 tot 8.000 plaatsen beschikbaar zijn met de Eurostar Brussel – Londen.

Veiligheid Eurostar
Veiligheid bij de Eurostar gaat boven alles. De Eurostar treinen hebben aan beide zijden een motorrijtuig, zodat de trein ook bij een defect motorrijtuig nog verder kan. In de tunnel zijn er vluchtroutes aanwezig en daarnaast kan de Eurostar in de tunnel wisselen van de ene tunnelbuis naar de andere tunnelbuis. Volgens Eurostar zelf is de trein één van de veiligste treinen van Europa.


Eurostar Brussel – Londen in Brussel

Categorie: Treinen |
© Copyrights 2012 | Treinreiziger.be