Autoslaaptrein

Per trein op vakantie en toch de eigen auto mee? Dat kan met de autoslaaptrein. Vanuit België rijden er helaas geen autoslaaptreinen, maar Düsseldorf (Duitsland) wel. Ook voor Belgen kunnen deze treinen erg interessant zijn.

Eerder vertrokken er ook nog autoslaaptreinen vanuit Den Bosch, maar dat is voorbij. Jammer, want Den Bosch was bijvoorbeeld slechts 100 kilometer van Antwerpen verwijderd.

De Deutsche Bahn is weliswaar gestopt met autoslaaptreinen, maar de Treinreiswinkel rijdt nog wel met een autoslaaptrein naar Italië. Alhoewel het om een Nederlands bedrijf gaat, start deze dienst niet in Nederland, maar in België. Deze treindienst rijdt alleen in de zomerperiode en alleen één keer per week. In 2017 staan Livorno en Verona op het programma.

Verder kun je vanuit Düsseldorf met de autoslaaptrein van de ÖBB op pad. Die gaat naar Innsbruck en Wenen. Het gaat dan eigenlijk om een reguliere nachttrein, de NightJet, die paar keer per week ook autorijtuigen mee neemt, en zodoende dienst doet als autoslaaptrein. Voordeel van de autoslaaptrein is niet alleen dat u zonder files op vakantie kunt gaan, maar ook dat u tijdens het reizen kunt uitrusten. Als u kiest voor het slaaprijtuig, heeft u in uw eigen cabine ook een wasgelegenheid. In de ochtend krijg je bij de ÖBB altijd een ontbijt, uitgezonderd bij een zitplek.

Er rijden geen autoslaaptreinen meer naar Frankrijk of Kroatie. Binnen Frankrijk rijden er nog wel enkele autotreinen, maar die zijn niet zo aantrekkelijk, omdat je dan zelf nog een los TGV ticket moet boeken en de auto pas later terug krijgt.

Categorie: Treinen |
© Copyrights 2017 | Treinreiziger.be