Beneluxtrein

De Benelux is vervangen door een trein Brussel – Den Haag. Deze trein is te gebruiken zonder reservering. Of u nu vroeg of laat boekt: u betaalt (vrijwel) altijd dezelfde prijs voor uw treinticket.

De trein begint in België in Brussel Zuid. Ook in Brussel Centraal stopt de trein. Daarna gaat de trein door naar Mechelen en Antwerpen Centraal. Na Antwerpen rijdt de trein door naar Nederland, waar de trein net over de grens stopt in Roosendaal. Na Roosendaal wordt de reis voortgezet naar Dordrecht en Rotterdam Centraal. Na Rotterdam Centraal gaat de reis verder naar de eindbestemming Den Haag HS.

Tot december 2012 reed de trein ieder uur en reed de trein door naar Amsterdam. In december werd de trein echter ingeruild voor de Fyra, maar die werd binnen 40 dagen vanwege de vele problemen weer uit de dienstregeling gehaald. Inmiddels is duidelijk dat de Fyra ook nooit meer zal terugkeren. Ter vervanging van de Fyra rijdt er nu een trein Brussel – Den Haag. Deze trein begon in februari 2x per dag te rijden en sinds 11 maart 2013 8x per dag. In oktober gaat de frequentie omhoog naar 10x per dag en per december 2013 waarschijnlijk naar 12x per dag. Tot december 2013 rijdt de trein in het weekend vanaf Antwerpen ipv Brussel. Vanaf december 2013 start de trein ook in het weekend in Brussel.

  • De eerste trein vertrekt op werkdagen om 6:18u uur uit Brussel, de laatste om 21:18 uur. In Antwerpen vertrekt de eerste trein om 7:00 uur, en de laatste om 22:00 uur.
  • Op zaterdag vertrekt de eerste trein ook om 6:18 uur uit Brussel en om 7:00 uur uit Antwerpen. De laatste trein vertrekt zaterdags om 22:18 uur uit Brussel en 23:00 uur uit Antwerpen.
  • Op zondag vertrekt de eerste trein om 7:18 uur uit Brussel en om 8:00 uur uit Antwerpen. De laatste trein vertrekt om 21:18 uur uit Brussel en 22:00 uur uit Antwerpen.
    Alle tijden zijn onder voorbehoud. Tijdens werkzaamheden kunnen er afwijkende tijden gelden.

Zoals aangegeven kent de trein geen flexibele tarieven, maar vaste tarieven. Wie toch geld wil besparen, kan er voor kiezen om een weekendretour te kopen. U moet dan uiteraard wel in het weekend reizen. Ook kan er geld bespaard worden door gebruik te maken van een superdagretour. Deze treintickets kunt u via NMBS Europe kopen.

Doordat de trein ook in Schiphol stopt, is de trein ook geschikt voor reizigers die vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Door de trein te nemen, hoeft u de auto niet te parkeren op Schiphol. Daarmee bespaart u al snel vijftig tot tachtig euro per week. Maar uiteraard kan de trein net zo goed gebruikt worden om Amsterdam, Rotterdam of Den Haag te bezoeken.

NMBS en NS Hispeed zijn voornemens de Beneluxtrein af te schaffen als de Fyra tussen Brussel en Amsterdam gaat rijden. De Fyra zal veel sneller zijn dan de huidige Beneluxtrein, maar niet stoppen te Mechelen, Roosendaal, Dordrecht en Den Haag HS. Daarnaast zal de Fyra waarschijnlijk een reserveringsplicht krijgen voor internationale reizigers en zullen de tarieven variabel worden. Volgens NMBS hoeven reizigers niet bang te zijn dat met de komst van de Fyra een treinkaartje veel duurder zal worden. Zeker is dat de Benelux in elk geval tot december 2012 blijft bestaan.

Categorie: Treinen |
© Copyrights 2013 | Treinreiziger.be