Trein naar Londen

Met de trein naar Londen? Dan bent u aangewezen op de Eurostar Londen – Brussel v.v. De Eurostar Londen – Brussel rijdt 9x tot 11x per dag. Treintickets  zijn online beschikbaar vanaf € 44.

  • Vanuit Nederland? Zie Trein Londen pagina op Treinreiziger.nl.

Vanaf 4 maanden voor vertrek zijn treintickets voor de Eurostar te boeken. Dat kunt u prima doen via NMBS Europe. De goedkoopste treintickets voor de Eurostar Londen zijn snel uitverkocht en zijn niet te annuleren of om te boeken. Duurdere treintickets bieden vaak meer flexibiliteit. In elk geval is reserveren voor de Eurostar altijd verplicht.

Snel per trein naar Londen
De trein rijdt in 1 uur en 51 minuten van Brussel naar Londen. De snelle reistijd is mogelijk omdat het spoor is aangepast voor hoge snelheden. En uiteraard dankzij de Kanaaltunnel. Maar in de beginjaren na opening van de Kanaaltunnel was de trein naar Londen een stuk langzamer. Doordat de trein nu op volle snelheid in Groot-Britanië, Frankrijk en België kan rijden, is de reistijd afgenomen en is de populariteit van de Eurostar fors toegenomen.

Reizen met de Eurostar
In tegenstelling tot de meeste Europese treinen kent de Eurostar 3 reisklasses:

  • Eurostar Standard Class (vergelijkbaar met de 2e klas).
  • Eurostar Standard Premier (vergelijkbaar met de 1e klas).
  • Eurostar Business Premier (gericht op zakenreizigers met extra services).

Inchecken
In Brussel moet er voor de Eurostar worden ingechekt. Dat is bij treinen niet gebruikelijk, maar de Eurostar vormt een uitzondering. Benodigde inchecktijd: 30 minuten. Business Premier reizigers hoeven slechts 10 minuten te reserveren voor het inchecken.

Eurostar in beeld

Concurrentie
Op dit moment is de Eurostar de enige trein die vanuit het Europese vasteland naar Londen rijdt. Maar daar gaat verandering in komen. Per 2015 zal Eurostar waarschijnlijk concurrentie krijgen van de Duitse spoorwegen. De DB wil namelijk een treinverbinding Amsterdam – Brussel – Londen en Frankfurt – Brussel – Londen starten. Het moet gaan om 3 treinen per dag. Meer details over de toekomstige ICE naar Londen is nog niet bekend. De hoop is dat concurrentie treintickets naar Londen goedkoper zal maken.

Categorie: Trein Frankrijk | Tags:
© Copyrights 2012 | Treinreiziger.be