Trein naar Parijs

Trein Parijs? Dan is de Thalys ideaal! Circa 25x per dag rijdt deze hogesnelheidstrein naar de Franse hoofdstad. In slechts 1 uur en 20 minuten reist u vanuit Brussel per trein naar Parijs. Ook vanuit Antwerpen, Luik, Gent en Brugge rijden er rechtstreekse treinen naar Parijs. Tegenwoordig kun je al voor 10 euro een treinkaartje kopen (uitsluitend via Izy.com).

Sneller dan de Thalys-trein naar Parijs is haast onmogelijk. Het advies is in de Franse hoofdstad circa 20 minuten voor vertrek van de hogesnelheidstrein aanwezig te zijn. Vrijwel ieder uur rijdt de Trein Parijs vanuit Brussel naar Parijs, en soms zelfs vaker. Tussen omstreeks 13:15u en 14:30u rijden er iedere dag echter even geen treinen. Dat heeft te maken met het onderhoud aan het Franse spoor.

Trein Parijs: comfort in de trein

De Trein naar Parijs is van alle gemakken voorzien. Zo heeft de Thalys gratis wifi, is er een barrijtuig, en kun je aan boord van de hogesnelheidstrein alvast een kaartje kopen voor de metro in Parijs. Handig bijvoorbeeld als je met de trein naar Marseille wilt, of met de TGV naar Lyon. In de 1e klas (Comfort 1) kun je op extra services rekenen. Niet alleen zijn de stoelen dan breder en extra comfortabel, maar ook een hapje en een drankje in de hogesnelheidstrein.

Treinkaartjes naar Parijs 

Het goedkoopste treinticket naar de Franse hoofdstad is het zogenoemde Thalys No-Flex tarief. Dit tarief is beschikbaar vanaf 29 euro (enkele reis). Reizen vanaf andere Belgische stations naar Parijs? Dat kan vanaf 36 euro! Dit tarief is echter zeer beperkt beschikbaar, en annuleren of omboeken is niet mogelijk. Het tarief Thalys Semi-Flex is vaak tot het laatste moment beschikbaar. Een enkele reis Brussel – Parijs kost met een Semi-Flex ticket tussen de 62 en 99 euro (Comfort 2). In Comfort 1 is het Semi-flex tarief zelfs al beschikbaar vanaf 65 euro, oplopend tot 118 euro. Met dit tarief kunt u tot één keer omboeken. Bij annuleringen krijgt u de helft van het treinkaartje naar Parijs terugbetaald. Als u volledige flexibiliteit wilt, bent u aangewezen op het Flex tarief. Het Flex tarief wordt uitsluitend aangeboden in Comfort 1, en kost voor de Trein Parijs vanuit Brussel circa 204 euro. Alle Thalys treintickets zijn verkrijgbaar via de NMBS, Thalys.com, NS International en SNCF Voyages.

Izy: Low cost met de trein naar Parijs

Izy is het budgetmerk van Thalys. Al vanaf 10 euro zijn er treinkaartjes naar Parijs. Deze budgettrein rijdt ongeveer 2x per dag naar de Franse hoofdstad. Tickets voor deze goedkope trein zijn uitsluitend te koop op de speciale website Izy.com. Tussen de Thalys naar Parijs en Izy zitten wel wat verschillen. Niet alleen de prijs en frequentie, maar ook  de reistijd. Izy rijdt niet overal op de hogesnelheidslijn en is daardoor iets langzamer. Qua comfort is er weinig verschil. Izy is eigenlijk een omgebouwde TGV, de 2e klas (met dezelfde beenruimte als in de Thalys), heet er Standard. De 1e klas heet hier Zitplaats XL. De goedkoopste treinkaartjes naar Parijs zijn zonder zitplaatsgarantie.  Daarnaast krijg je korting op de Trein Parijs als je kiest voor een klapstoel (tien per trein te boeken). Een 2e klas zitplek kost minimaal 19 euro tot en met maximaal 59 euro. Zijn alle goedkope treinkaartjes bij Izy op? Dan kun je Flixbus nog overwegen, maar wat ons betreft heeft de trein de voorkeur.

Vroegboekkorting Thalys

Thalys heeft zelf trouwens ook goedkope kaartjes voor de Trein Parijs. Als u tussen 91 en 82 dagen voor vertrek uw treinticket boekt, maakt u kans op een extra voordelig treinticket. In deze periode kunt u een treinticket Brussel – Parijs al kopen vanaf 22 euro. (Dit betreft een aanbieding. Zie ook het artikel: vroegboekkorting Thalys.)

Opstapplaatsen Parijs

De Thalys vanuit Oostende, Brugge en Gent naar Parijs is inmiddels afgeschaft. Dat geldt ook voor de Thalys naar Parijs vanuit Charleroi en Bergen. Wel kun je nog steeds in Antwerpen en Luik opstappen op de trein naar Parijs.

Categorie: Trein Frankrijk | Tags:
© Copyrights 2017 | Treinreiziger.be