Tips

Goedkoop met de trein door Europa – InterRail

Kriskras door Europa? Dat kan goedkoop met InterRail Global Pass! InterRail is er niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen en senioren. Jongeren kunnen binnen 10 dagen al vanaf 175 euro door geheel Europa, voor volwassenen is dat minimaal 267 euro.

De InterRail Global Pass is verkrijgbaar voor de volgende reisperioden:

  • 5 dagen reizen binnen een periode van 10 dagen
  • 10 dagen reizen binnen een periode van 22 dagen
  • 15 dagen reizen, aaneengesloten periode
  • 22 dagen reizen, aaneengesloten periode
  • 30 dagen reizen , aaneengesloten periode

Jongeren en senioren kunnen InterRail extra voordelig aanschaffen. Volwassenen en senioren hebben daarnaast nog de keus uit een 1e klas of een 2e klas kaart. Kinderen (jonger dan 12) betalen de helft van het tarief voor volwassenen.  Raadpleeg de exacte tarieven via NMBS Europe.

Koop InterRail online
De InterRail Global Pass wordt online verkocht door NMBS Europe. Online worden er geen boekingskosten gerekend. Er is nu bovendien een speciale actie (zo lang de voorraad strekt): wie online bij de NMBS InterRail koopt krijgt een cadeaucheque van 20 euro aangeboden van AS Adventure.

Toeslagen
De InterRail Global Pass is geldig in bijna alle Europese treinen. Voor hogesnelheidstreinen geldt echter vaak een toeslag. Maar dat geldt niet voor de meeste Duitse ICE’s, daar is InterRail ook zonder toeslag geldig. In Thalys en Eurostar is InterRail is er een speciaal tarief voor houders van een InterRail Global Pass. De kosten bij Thalys bedragen ongeveer 30 tot 40 euro per enkele reis. Een toeslag bij de Franse TGV kost minimaal 6 euro en kan oplopen tot en met 18 euro. Bij de Franse hogesnelheidstrein zijn er slechts beperkt aantal plaatsen voor InterRailers beschikbaar.
Ook voor treinen met een reserveringsplicht – waaronder de meeste nachttreinen – geldt een toeslag. Bij nachttreinen hangt de toeslag af van de accommodatie. Een zitplek is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een bedplaats.  In veel gevallen kost een zitplaats in een nachttrein een paar euro, in de Spaanse nachttrein Elipsos kan ook een zitplek behoorlijk wat kosten (vanaf 50 euro).

Bijzonderheden
InterRail is uitsluitend verkrijgbaar voor Europeanen en is niet geldig in het land waar u woont. Indien u in België woont, moet u dus tot de grens een kaartje kopen. Op dit traject krijgt u dan wel 50 procent korting. InterRail geeft ook korting op sommige veerdiensten en bij sommige musea. Zo is de InterRail Global Pass is ook geldig op de Superfast en Blue Star Ferries van de Attica Group en op de ferries van Minoan Lines tussen Italië en Griekenland.

Categorie: Tips | Tags:
© Copyrights 2012 | Treinreiziger.be