Aanbiedingen

Goedkope treinkaartjes NMBS

De Belgische Spoorwegen NMBS verkoopt een aantal voordelige treinkaartjes. Die zijn standaard in het assortiment. Zo nu en dan verkoopt ook de Kruidvat in België goedkope treinkaartjes.

Waar in Nederland met regelmaat via allerlei ketens goedkope treinkaartjes worden verkocht, zit dit in België anders in elkaar. In België wordt zeer zelden een treinkaartje verkocht via andere kanalen. Wel is het zo dat B-Rail, zoals de NMBS ook wel wordt genoemd, standaard een aantal voordelige treinkaartjes in het assortiment heeft opgenomen. Een aantal treinbiljetten op een rij:

  • Rail Pass. Met de Rail Pass reis kun je omgerekend voor slechts 7,70 euro een reis maken door heel België. Als dat geen goedkoop treinkaartje is, dan weten wij het ook niet meer! Hoe werkt het? Je koopt de Rail Pass voor 10 reizen, dus 77 euro. Een enkele reis wordt als een reis gezien. De Rail Pass is niet persoonsgebonden. Je vult voordat je gaat reizen in op welke dag je gaat reizen, en tussen welke twee Belgische stations. Dit treinkaartje is niet geldig van en naar Roosendaal of Maastricht, waar de NMBS ook rijdt.
  • Go Pass. Voor jongeren (t/m 25 jaar) is er een variant op de Rail Pass, de zogenoemde Go Pass. De Go Pass is een voordelig treinticket dat ook beschikbaar is voor één reis, dat wordt de NMBS Go Pass 1 genoemd en kost 6,20 euro per keer. Deze is ook beschikbaar voor grensstations, bijvoorbeeld voor Roosendaal en Maastricht. Die is dan wel iets duurder, 7,90 euro. Wil je de 10 ritten variant van de Go Pass, dan betaal je 52 euro. Dat is dus 5,20 euro per enkele reis. Zo wordt treinreizen wel erg goedkoop!
  • Lekker een weekendje weg? Dan is het NMBS Weekendbiljet een goede keus. Met dit biljet reis je in het weekend retour en ontvang je 50% korting op het normale treintarief! Je mag reizen vanaf vrijdagavond 19:00 uur. Is er sprake van een feestdag na het weekend? Dan is er spraken van een verlengd weekend. Je kunt het NMBS Weekendbiljet gebruiken voor een reis binnen België. Er is ook een Weekendbiljet Roosendaal en een Weekendbiljet Maastricht beschikbaar, handig voor als je naar Nederland wilt reizen. Vanaf Roosendaal of Maastricht kun je verder reizen op een goedkoop treinkaartje van de Nederlandse Spoorwegen, zodat je goedkoop met de Trein Amsterdam kunt.
  • Voor ouderen heeft B-Rail het NMBS Seniorenbiljet verzonnen. Dat kost 6,20 euro per kaartje, wat ons betreft ook met recht een zeer goedkoop treinkaartje. De treinreis moet na 9:00 uur plaats vinden. In juli en augustus is dit treinkaartje niet geldig. Helaas, pindakaas.
  • Wist je dat kinderen in België gratis met de trein reizen? Er zitten wel een paar regels aan. Dit geldt alleen voor kinderen t/m 11 jaar. Voor kinderen in de leeftijd 4 t/m 11 jaar moet er een volwassene meereizen, maximaal vier per betalende reiziger.

Belangrijk: Reis je met de trein naar de luchthaven van België, Brussels Airport – Zaventem, dan moet je altijd een Diabolo toeslag kopen. Dat kost iets meer dan 5 euro per reiziger (enkele reis), in 2017 gaat het om precies te zijn 5,25 euro. Dat maakt de treinreis natuurlijk net wat minder voordelig.

Ben je verder benieuwd wanneer Kruidvat weer goedkope treinkaartjes gaat verkopen? Dat is bij ons ook onbekend. Het lijkt erop dat de samenwerking tussen Kruidvat en de Belgische Spoorwegen is gestopt. In 2016 is er nog wel een samenwerking geweest tussen de Hema, de NMBS en de NS. Het ging toen om een dagretour van 19 euro, dat ook te gebruiken was tussen Nederlandse en Belgische stations. Dat treinkaartje werd destijds zowel bij de HEMA in België als bij de HEMA in Nederland verkocht. Of dit treinkaartje nog eens in de aanbieding gaat, is onbekend.Alhoewel er dus niet zoveel treinacties zijn, kun je dus toch heel voordelig met de trein in België!

De goedkope kaartjes zijn niet geldig naar Lille of in TGV, Thalys of ICE treinen. Voor de TGV Lille heb je dus andere kaartjes nodig.

Categorie: Aanbiedingen, Nieuwsbericht, Tips | Tags:
© Copyrights 2017 | Treinreiziger.be